Seinäjoki on urheilullisten ja aktiivisten ihmisten unelmien kotipaikka ja se tunnetaan todellisena liikuntakaupunkina. Kaupungissa voit valita yli 60 urheiluseuran ja -järjestön joukosta itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Erityisesti eri seurat tarjoavat kattavan skaalan erilaisia lajeja ja aktiviteetteja. Seinäjoen kaupunki on innokkaasti mukana pitämässä kaupunkia urheilullisena pitämällä liikuntapalvelujensa johdolla huolta alueen liikuntapaikoista. Myös penkkiurheilijoita hemmotellaan, sillä kaupungissa on ympäri vuoden niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin liikuntatapahtumia. Joulukuun 2017 lopussa järjestetään kansainvälinen ampumahiihtotapahtuma Biathlon ja heinäkuussa 2018 seinäjokelaiset pääsevät seuraamaan Euroopan jalkapalloliitto UEFAN alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnausta Seinäjoen OmaSP Stadionilla. Elokuun lopussa liikuntamahdollisuuksien kirjo esiteltiin vuosittaisessa koko perheen liikuntapäivässä Jouppilanvuoren liikuntapaikoilla, jossa potentiaaliset harrastajat ja liikuntaseurat pääsivät kohtaamaan ja tutustumaan toisiinsa. Seinäjoen ponnistelut pitää koko kaupunki liikkeessä on kantanut jo viljaa. HS uutisoi vuonna 2016, että ylipainoisten lasten määrä kaupungissa oli puolittunut vain muutamassa vuodessa ja saavutusta on ihmetelty kansainvälisesti Aasiassa asti. Muun muassa maailman terveysjärjestö WHO mainitsi Seinäjoen malliesimerkkinä kokonaisvaltaisesta terveyteen ja hyvinvointiin panostamisesta kaupungissa. Kaupunki on siis pullollaan liikunnan riemua sekä harrastamista ja olemmekin koonneet alle uutta harrastusta etsiville kattavan listan vinkkejä harrastusmahdollisuuksiin.

Harrastuksia kaikille vauvasta vaariin

Seinäjoella riittää harrastusmahdollisuuksia jokaiselle perheen pienimmästä isovanhempiin, joten koko perheellä on mahdollisuus pysyä liikkeessä. Esimerkiksi jalkapalloseuroja kaupungissa on useampi – muun muassa Veikkausliigassa edustava Seinäjoen Jalkapallokerho SJK Seinäjoki, Seinäjoen Sisu, Seinäjoen Mimmiliiga ry SEMI, Sepsi-78 sekä Jalkapallojoukkue Apollo aktiiviuransa lopettaneille. Jalkapallo onkin siis Seinäjoella äärimmäisen suosittu laji ja sitä pääsevät harrastamaan niin lapset kuin aikuisetkin sukupuoleen katsomatta! Mikäli amerikkalainen jalkapallo kiinnostaa perinteistä jalkapalloa enemmän, tarjoaa 1987 perustettu Seinäjoki Crocodiles jenkkifutiksesta kiinnostuneille mahdollisuuden päästä harrastamaan laadukkaasti Suomessa hieman harvinaisempaa pallopeliä. Harvassa kaupungissa on yhtä montaa seuraa jalkapallon harrastamiseen. Jalkapallon lisäksi Suomen suosituimpia lajeja on ehdottomasti jääkiekko, jota pääsee Seinäjoella harrastamaan S-kiekon riveissä. Perheen pienimmät voivat aloittaa luistelukoulusta ja seura tarjoaa myös leppoisaa harrastekiekkoa kevyemmällä mielellä harrastaville. Suomen kansallispeli pesäpallo on myös vahvassa edustuksessa Seinäjoella – Seinäjoen Mailajussit edustaa naisten superpesiksessä ja on pelaajamäärältään suurin pesäpalloseura. JymyJussit puolestaan edustaa miesten superpesiksessä ja penkkiurheilijoille onkin jo seuran verkkosivujen mukaan tarjolla kausikortteja kesälle 2018! Molemmissa seuroissa on joukkueita monen tasoisille ja ikäisille, kesäisin SMJ järjestää suositun pesiskoulun, johon voit viedä perheen 4-12 -vuotiaat juniorit tutustumaan kansallislajiimme.

Jokaisen budjetille jotakin

Monelle harrastusta suunnitellessa yksi ensimmäisistä kysymyksistä koskee budjettia – valitettavan moni lapsi, nuori ja aikuinenkin joutuu jättämään pois kiinnostavan ja innostavan harrastuksen sen hinnan vuoksi. Seinäjoella on kuitenkin kohtuullisen hintaisia harrastusmahdollisuuksia jokaisen budjettiin. Seinäjoen kaupunki myöntää liikuntaseuroilla toiminta-avustusta, jota seurat voivat hakea vuosittain keväällä liikuntaseuran sääntömääräisen toiminnan tukemiseen. Kaupunki järjestää runsaasti maksuttomia liikunta- ja harrastustapahtumia ja seurojen nettisivuja seuraamalla voit päästä käsiksi hyviin tarjouksiin tai tutkia edullisimpia harrastusmahdollisuuksia. Vuonna 2017 Seinäjoella toimii muun muassa ampumaurheilu -, keilailu-, moottoriurheilu-, palloilu-, ratsastus-, tanssi- ja vesiurheiluseuroja. Seinäjoella on siis äärimmäisen kattava tarjonta liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia ja suosittelemmekin jokaista osallistumaan kaupungissa järjestettäviin ilmaistapahtumiin, jossa pääsee tutustumaan eri lajeihin. Harrastaminen tuo ikään katsomatta arkeen iloa, vauhtia ja energiaa. Lapsille etenkin joukkueharrastaminen on tärkeää, jotta lapset oppivat toimimaan tiimissä kunnioittaen joukkuekavereita ja vastustajia ja urheiluharrastukset ovat myös oiva paikka löytää uusia kavereita. Kaupungin kokoon nähden urheiluharrastuksia on tarjolla harvinaisen suurella skaalalla ja uskommekin, että jokainen voi löytää itselleen sopivan harrastuksen, joukkueen tai tilan harrastamiseen. Tutustu siis rohkeasti tarjontaan, oli mielenkiintosi sitten jalkapallo tai vesiurheilu!