Selvitä omat tavoitteesi

Aloitus: Selvitä omat tavoitteesi.

Painotus: Saada korkea taso koulutusta, osallistua kilpailuihin, tavata uusia ihmisiä, parantaa kuntoa? Mitkä ovat tärkeimpiä?

Vinkki: Mieti, mitä haluat saada irti jalkapallosta.

Määritä tavoitteesi (esim. kilpailla, pelata vain harrastuksena, jne.)

Älä unohda harkita jalkapalloseuran liittymistä! Määrittele omat tavoitteesi. Haluatko kilpasarjoihin ja valmentautua? Tai viihdyttävään peliin? Haluatko edullisen ja laadukkaan seuramaksun? Kuinka paljon olet valmis sitoutumaan?

Kilpatasolla vaaditaan enemmän harjoituksiin ja turnauksiin. Harrastuspainotteista peliä voit tulla vain silloin tällöin. Jos liityt tiettyyn seuraan, voit kehittyä ryhmiin ja aktiivisuudentasoihin.

Selvitä, millaisessa seurassa haluat pelata

Kun olet löytänyt sopivia seuroja, on tärkeää ymmärtää peliaika, taidot ja fyysiset ominaisuudet. Minkälaisen pelikokemuksen haluat?

 • Amatööri- vai kilpajoukkue?
 • Maaleja vai pelitaitoja?
 • Ammattilaiseen vai pienempiin seuroihin?
 • Laatu, hauskanpito vai molemmat?

Varmista, ettet valitse liian helppoa liigaa. Tutkimalla seurat voit löytää oikean paikan. Satunnaiset visiitit voivat tutustuttaa sinut kulttuuriin ja henkeen liigassa.

Tutustu seuroihin

Jalkapallo on Suomessa suosittu. Seuroja löytyy maan eri osista. Valitse seura huolellisesti. Varaa tarpeeksi aikaa. Tutustu eri vaihtoehtoihin. Valitse itsellesi sopivin.

Miten löytää itselleen jalkapalloseura? Tässä esitelmässä kerromme!

Tutustu seurojen sivuihin ja lue lisää niiden toiminnasta

Valitseminen yhdestä seurasta voi olla vaikeaa. Toivottavasti tämä artikkeli auttaa sinua löytämään monipuolisemman valikoiman erilaisia seuroja. On tärkeää löytää seura, joka sopii paremmin tavoitteisiisi.

Ennen kuin aloitat tutustumisen eri seuroihin, varmista, että et sivuuta pelikokemuksesi laatua. Jalkapallo on erinomainen tapa kehittää fyysisiä ja psyykkisiä taitoja. Jotkut seurat tarjoavat enemmän mahdollisuuksia pelaajille. Tutki huolellisesti vastattujen kysymysten tuloksia. Tutki myös harjoitusryhmien mahdollisuuksia taata pelaajalle tehokas harjoittelu. Monilla seuroilla on erityistarjouksia nuorille pelaajille.

Tutustu verkkosivuilta saatavaan informaatioon. Arvioi yleistä toimintamallia ja saa alkuperäistietoa harjoituksien aikataulusta. Tutki hyvin maajoukueiden aikataulumahdollisuuksien laadua. Näin voit saada parhaan taloudellisen edun. Monilla verkkosivuilla on tarjolla monipuolisia resursseja, joiden avulla voit vertailla suorittamiaasi toimintoja ja saada uskottavia tuloksia.

Tutustu seurojen historiaan ja menestykseen

Tutkiessaan jalkapalloseurojen historiaa ja menestystä on monia tekijöitä, jotka on otettava huomioon. Ensinnäkin muista, että seuran menestys ja historia rakentuvat pelaajien kokemuksiin ja sitoutumiseen sen tavoitteisiin.

Tutustu klubin arvoihin vieraillessasi sen verkkosivuilla. Jotkut seurat painottavat urheilua enemmän kuin toiset, joten kiinnitä siihen myös huomiota. Seura pyrkii luomaan pelaajilleen parhaan mahdollisen peliympäristön ja on tavallista, että seura tarjoaa monia muita aktiviteetteja, jotka auttavat pelaajia lisäämään fyysistä ja henkistä valmiutta. Esimerkiksi joissakin seuroissa pelaajilla voi olla mahdollisuus osallistua jooga-istuntoihin ilman lisämaksua. Joten tutki, mitkä aktiviteetit ovat kaikkien pelaajien saatavilla ja mitkä lisäävät seurasi sosiaalisia ja uutisarvoisia puolia. Tutustu myös siihen, kuinka kilpailukykyiset suorituskykytiimit toimivat seurassa. Voinko osallistua kilpailukykyiseen suorituskykytiimiin? Mitä minä tarvitsen? Miten joukkueet valitaan huippuliigassa/turnauksessa?

Monet seurat myös palkitsevat pelaajiaan ilmaisilla tuotteilla. Katso, mitä ohjeita pelaajille annetaan kehittääkseen taitojaan. Monet seurat tarjoavat joukkuekohtaisia aktiviteetteja auttaakseen pelaajiaan oppimaan tiimityöskentelyä. He järjestävät myös ulkoiseen ympäristöön tutustuvia tapahtumia. Näiden toimien kautta pelaajat voivat saada tietoa joukkueensa ja yhteiskunnan kehityksestä. Lisäksi jotkut seurat tarjoavat henkilökohtaisia ja ilmaisia harjoituksia auttaakseen pelaajia pääsemään alkuun. Tutki käytettävissä olevia mahdollisuuksia nähdäksesi, voitko hyötyä niistä.

Tutustu seurojen pelaajien ja valmentajien profiileihin

Kun olet tutustunut eri seuroihin, on aika tarkastella hieman tarkemmin, minkä tyyppisiä pelaajia ja valmentajia ne käyttävät. Tutustu seurojen joukkueisiin ja liiton sivuilta löydettäviin profiileihin. Tarkista onko seurassa aktiivisia foorumeita, joissa voit lukea pelaajien ja vanhempien kommentteja.

Muista noudattaa samoja hyviä tapoja myös verkossa. Tutki seuran tarjoamia mahdollisuuksia sekä seuransa verkkosivuja. Älä tuhlaa aikaasi antamalla turhia ohjeita pelaajille ja valmentajille.

Etsi sopiva seura ja tutustu siihen tarkemmin. Tutki muutamia pientä asiaa ja ota yhteyttä seuran toimihenkilöihin. Yleensä seurassa on kuukauden aikana jopa 10 forumia, joista voit saada tietoa.

Vertaile seuroja

Jos haluat löytää sopivan jalkapalloseuran, on tärkeää vertailla useita eri seuroja. Tutki eri seurojen tarjoamia harrastusmahdollisuuksia, hinnoittelua, sijaintia ja muuta. Tee oma tutkimuksesi. Löydä seura, joka sopii sinulle ja tavoitteillesi parhaiten.

Tähän lukuun me keskitymme:

 • Harrastusmahdollisuuksia
 • Hinnoittelua
 • Sijaintia
 • Muuta

Vertaa seurojen sijaintia ja sisäisiä toimintoja

Kun valitset ominaisuuksia jalkapalloseurojen vertailua varten, hyvä alku on sijainnin ja toimintojen vertailu. Tutki seuran ideologioita, koulutusta ja infrastruktuuria. Yksi tärkeimmistä asioista on pitkä sijainti.

Löydät luotettavista lähteistä hyödyllistä tietoa lentokentästä, harjoittelutilasta ja seuralukusta. Tutki myös seuratoiminnan ohjenuoraa ja etuuksia. Etsi seura, joka arvostaa pelimiehiä.

Kysy ympäriltäsi ihmisiltä ja liity vanhempainryhmäseuroihin saadaksesi mielipiteitä foorumeilta. Haastattele entisi yhteydessä olleita henkilöitä. Kysy seuran edustajalta turnausmaksujen suuruudesta. Kilpailu voi auttaa sinua löytämään parhaan seuran.

Vertaa seurojen pelaajien ja valmentajien tasoa

Valitessasi jalkapalloseuraa, vertaa eri seurojen pelaajien, valmentajien ja joukkueen tasoa. Valmentajien täytyy vastata pelaajien tasoa. Heidän tulisi olla esimerkkinä pelaamisesta ja ammattimaisesta käyttymisestä. Huomioi myös riittävä mitoitus. Peli voi olla liian suuri, jolloin heikommat pelaajat voivat tuntea olonsa hukkaan.

Valmentajan ja henkilökunnan tulee olla ammattitaitoisia. Heidän tulee olla hyvin koulutettuja ja seurata seuran tunnettua auttamistapaa. Heidän tulisi asettaa realistiset pisteet joukkueelle suorituksen mukaan. Kannusta aktiiviseen pelinharjoitteluun harjoituksissa ja vahvista kaikkia pelaajia, älä tee heille lintuperspektiivistymiä. Luo positiivinen kannustuskampanja.

Harkitse myös resursseja mitä seura tarjoaa joukkueellesi niin harjoituksen kuin kilpailuosastonkin osalta. Budjetista varmistetaan peleille. Tutkista entinen saavutus silloisilla ja nykyisillä joukkueilla. Huomioi yhteyskielet siirtoihin. Core sopimusehdot aikuispelaajilta. Tarjoa yhdistettyä tukea alle 18-vuotiaille nuorille. Tee siirto ‘oikealla fiiliksellä‘.

Vertaa seurojen tarjoamia palveluita ja harrastusmahdollisuuksia

Jalkapallojoukkuetta valittaessa on tärkeää harkita tarkasti kunkin joukkueen palvelut ja harrastusmahdollisuudet. Uusien pelaajien tulee verrata kunkin joukkueen olemassa olevia lisenssiehtoja, piilokustannuksia ja muita ehtoja sekä ohjelman soveltuvuutta.

Monet seurat tarjoavat pelaajille alennettuja turnauksia, kilpailukursseja, valmennuskouluja ja lentokenttiä. Muista tutustua näihin tarkemmin ennen kuin teet valinnan. Voit myös tutustua ryhmiin – katsomalla, millaiset vanhemmat voivat liittyä ryhmään, saat lisää tietoa alueen kulttuurista ja löydät kuulumisen tunteen oikeista piireistä.

Voit myös käydä verkkosivustoilla monissa tapauksissa saadaksesi paremman kuvan jalkapallojoukkueiden tarjoamista aktiviteeteista. Saatat löytää tietoa tapahtumista, leireistä tai muista aktiviteeteista, jotka voivat auttaa sinua parantamaan fyysisiä taitojasi sekä aloittelija- ja ammattiurheilutaitojasi. Investoimalla hyvin suunniteltuun verkkosivustoon tiimi voi auttaa potentiaalisia uusia jäseniä osoittamaan kiinnostuksensa tiimin sivuston palveluiden valikoimaan.

Lopuksi on yleensä parasta käydä useissa eri tiimeissä ennen kuin sitoutuu tiimiin pidemmäksi tai lyhyemmäksi ajaksi. Onko asiakkaalle saatavilla ohjeita? Palveluja tarjotaan yleensä sen arvioimiseksi, onko esitetty virkistyskokemus kaikkien muiden paikkojen edelle.

Valitse seura

Pelaaminen on kivaa! Jalkapallon harrastamiseksi on tärkeää löytää sopiva seura. Markkinoilla on runsaasti mahdollisuuksia. Otetaan huomioon eri seurojen tarjoukset.

Miten löytää sopiva jalkapalloseura? Artikkeli auttaa.

Ota yhteyttä seuraan ja kysy lisätietoja

Kun olet tutustunut useisiin seuroihin, ota yhteyttä heihin ja kysy lisätietoja. Tee tämä suoraan heille. Soita heille tai lähetä sähköpostia/tekstiviestiä. Älä lähetä lomaketta heidän verkkosivuillaan.

Kysy heiltä täsmällisiä kysymyksiä, kuten:

 • Osallistuvatko he kilpailutoimintaan? Lisenssijoukkueet vai avoin toiminta?
 • Missä tapahtuu luontitreeniä? Missä harjoitellaan jalkapallon perusteita?
 • Mikä muu joukkueaktiivisuus on tarjolla? Mitä vanhempien/huoltajien roolia he ehdottavat?
 • Mikä on harjoituskausi ja mihin hintaan pelilupamaksu on suoritettava?

Ota muistiinpanoja, jotka saat puhelun/sähköpostin aikana, jotta voit helposti vertailla muita seuroja. Kannustamme myös sinua ottamaan meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja palveluistamme – tällä tavoin voit olla varma, ettei mitään jää huomaamatta.

Varaa aika seuran kanssa ja käy tutustumassa

Valitaksesi jalkapalloseuran on tärkeää tutustua siihen ennen lopullista päätöstä. Löydettyäsi useita sopivia seuroja, suosittelemme ajan varaamista ja tutustumista paikan päällä. Voit myös pyytää vierailemaan seuran harjoituksissa ja tarkastella joukkueen toimintaa. Tarkastelulla saat arvokasta tietoa siitä, mikä joukkue ja leiri sopii parhaiten sinulle. Se auttaa nopeaan ja viisaaseen päätökseen aloittaaksesi liikunnan harrastamisen oikeassa ympäristössä. Jalkapallo tarjoaa omille pelaajille mahdollisuuden kehittyä, oppia taitoja ja nauttia pelistä.

Muista keskustella seuralaisten kanssa heidän elintason politiikastaan; usein on mukana yksityiskohtaisia politiikkajoustoja. Lisäksi, keskustele esimerkiksi seuran äänestyksen kaavasta ja esittämistavasta harjoituksissa. Huomioi myös kohtuullisuus ja tekniset vaatimukset. Kaikki nämä tiedot auttavat sinua hahmottamaan omaa talou- ja ajanhoitojärjestelmääsi paremmin:

 • Elintason politiikka
 • Äänestyksen kaava
 • Esittämistapa harjoituksissa
 • Kohtuullisuus ja tekniset vaatimukset

Tee päätös ja liity seuraan!

On monta tapaa löytää oikea jalkapalloseura. Voit aloittaa selaamalla eri joukkueiden verkkosivuja. Kannattaa myös tarkastaa paikallisten ja alueellisten sanomalehtien urheiluosastot. Siellä listataan yleensä pelaajamahdollisuudet ja turnaukset.

Jos löydät muutaman seuran, joista voisit liittyä, on aika tehdä päätös. On huomioitavia muutamia asioita ennen vihjeen antamista:

 • Budjetti kisoihin osallistumiseen
 • Koordinaattoreiden suhde ja asenne
 • Harjoitukset
 • Pelitarjous ja niiden yhteystiedot
 • Myös kotikenttiin voi tutustua
 • Tiedätkö muutamia pelaajia samasta seurasta? Tarkista valintakriteerit ja ikärajoitukset

Kun olet lukenut lopullisen listan tarjollaolevista joukkueista, valitse mielesi mukaan ja liity!

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Miten löytää sopiva jalkapalloseura?

Vastaus: Ensimmäinen askel on selvittää, minkä tasoinen pelaaja olet. Etsi sitten seuroja alueeltasi ja tarkista niiden tasot. Ota yhteyttä seuraan ja kysy lisätietoja.

2. Mitä seuran valitsemisessa pitää ottaa huomioon?

Vastaus: Seuran tasoa ja pelityylejä kannattaa verrata omaan pelitasoon ja tavoitteisiin. Kannattaa myös selvittää seuran harjoittelupaikat ja -ajat, sekä valmentajien kokemus ja tyyli.

3. Mitä kustannuksia seuran jäsenyys voi sisältää?

Vastaus: Seuran jäsenmaksu sisältää yleensä pelipassin, mutta muihin kustannuksiin voi kuulua esimerkiksi harjoitusmaksut, varusteet ja matkakulut turnauksiin.

4. Mitä ominaisuuksia hyvällä jalkapalloseuralla on?

Vastaus: Hyvä seura on avoin ja yhteistyökykyinen yhteisö, joka tarjoaa laadukasta valmennusta ja harrastusmahdollisuuksia kaikentasoisille pelaajille. Seura panostaa myös pelaajien kehittämiseen ja pitää huolta pelaajien turvallisuudesta.

5. Voiko seuraa vaihtaa kesken kauden?

Vastaus: Seuraa voi vaihtaa kesken kauden, mutta seuraavassa seurassa kannattaa ottaa huomioon pelipaikat ja pelitaktiikat sekä uudessa että vanhassa seurassa. Kannattaa myös ottaa yhteyttä vanhaan seuraan ja selvittää sopimuksesta mahdolliset sanktiot.

6. Miten löytää jalkapalloseura aikuisiällä?

Vastaus: Aikuisiällä jalkapalloseurien löytäminen voi olla haastavampaa, mutta seuroja kannattaa etsiä esimerkiksi urheilukeskusten ilmoitustaululta, seurojen nettisivuilta tai sosiaalisesta mediasta. Myös paikallinen liikuntatoimi voi tarjota tietoa sopivista seuroista.