Vaikka jalkapallopeli voi olla hyvin fyysistä, on olemassa kaksi tärkeää tapaa, joilla jalkapallokentän vammat voidaan välttää. Opi kuinka pitämään poikasi tai tyttäresi turvassa jalkapallo-ottelun aikana.

Jalkapallovammojen välttäminen

Tässä on vinkkejä, joiden avulla voit suojata lapsiasi vaurioilta jalkapallopelin aikana

Jalkapallo on fyysinen peli, joka voi altistaa pelaajia mahdollisille vammoille, joista osa voi olla varsin vakava. Vaikka pelaajien välinen fyysinen kosketus ei ole suunniteltu osa jalkapallopeliä, väistämättömät törmäykset ottelun aikana ovat yhtä suuri osa peliä kuin pallojen hallinta.

Katsojan näkökulmasta jalkapallo ei näytä fyysisesti julmalta tapahtumalta, etenkin tapa, jolla jotkut pelaajat liukuvat kentälle kuin gazellit avoimella alueella. Joskus jalkapalloilijat vain vilkaistavat toisiaan baletin muodossa. Kaikille, jotka ovat olleet ulkona jalkapallokentällä kilpailussa, todennäköisyys loukkaantua on aina olemassa, ja siellä ei todennäköisesti ole yhtäkään jalkapalloilijaa, joka ei ole osunut maahan tai pomppinut vastustajaa tai jolla on ollut leikkauksia ja mustelmat.

Nämä pienet tapaukset eivät aiheuta todellista uhkaa jalkapalloilijan fyysiselle hyvinvoinnille. Kuten kaikki jalkapallovanhemmat voivat todistaa, fyysinen kosketus jalkapalloa pelatessa on väistämätöntä. Sitten itsestään selvä kysymys on – miten pidämme väistämättömät kontaktit aiheuttamasta enemmän kuin muutamia kivuja?

On oikeastaan kaksi puolta, jotka otetaan huomioon harkittaessa varotoimenpiteitä, jotka voidaan toteuttaa estääksesi nuorten jalkapalloilijasi loukkaantumisesta vakavasti. Yksi ja usein ajateltu ensisijainen näkökohta on tietysti jalkapallo-säärisuojat, ainoa todellinen fyysinen suoja, jota jalkapalloilija käyttää. Säärisuojuksien lisäksi jalkapalloilijan vartalo on käytännössä suojaamaton. Ja tämä haavoittuvuus loukkaantumiselle tekee toisesta näkökulmasta ensiarvoisen tärkeän.

Jalkapallolapset on opetettava kuinka ajatella vammojen välttämistä osana peliä. Pelin henkinen asenne ja tieto siitä, että pelaaja kykenee ennakoimaan mahdollisesti haitallisia tilanteita ja ryhtymään toimiin niiden välttämiseksi, voivat erottaa toisistaan kyvyn nousta kentältä ja pelata tai päästä pois.

jalkapallovammojen ennaltaehkisy veikkausliigassa

Nuorten jalkapallovalmentajat käyttävät liian usein liian vähän aikaa turvallisuuteen pyrkiessään muodostamaan voittajajoukkue. Turvallista peliä voidaan vahvistaa pelin edeltävällä ja pelin jälkeisellä esimerkillä siitä, mitä tapahtuu, kun tietyt toimenpiteet toteutetaan ja mitä voidaan tehdä toisin turvallisemman lopputuloksen saavuttamiseksi seuraavan kerran, kun vastaava tilanne esiintyy. Ja lasten on ymmärrettävä, että vaara voi johtua paitsi heidän omista toimistaan, myös muiden kentällä olevien jalkapalloilijoiden toiminnasta. Heidän on tiedettävä, kuinka vältetään lataamasta vastustajaa, samalla kun he pitävät hallussaan palloa.

Tärkeintä on opettaa lapsillesi tietoisuus jalkapallopelin turvallisuusnäkökohdista. Silloin vanhempien ei tarvitse pelätä lastensa turvallisuudesta jalkapallokentällä, kun he ovat oikein koulutettuja. Lapsilla on jo luontainen tarkoitus välttää haittoja, ja vanhempien on vain varmistettava, että heidän lapsensa pitävät tämän järjen terävänä ja kuinka sitä soveltaa missä tahansa tilanteessa.

Tärkeintä on – mitään potentiaalista kunniaa jalkapallokentällä ei kannata uhrata vartaloa. Tulee toinen päivä ja toinen kunnia, kun hyvää harkintaa käytetään.