Jalkapallo on nopeaa toimintaa, jota pelaavat miehet, naiset ja lapset ympäri maailmaa. Se on hallitseva urheilulaji useimmissa maissa, mutta se ei ole tehokas peli Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Jalkapallo on ilmeisesti perinteinen maailmanurheilu, kuten historia puhuu. Varhaiset roomalaiset pelasivat jalkapalloa pienenä pallopelinä ja siinä pelissä kaksi joukkuetta iski palloa saavuttaakseen tavoitteensa kilpailijan takana. Vanhat jalkapallopelit muuttuivat voimakkaaseksi esteeksi liiallisen määrän elävien jalkapalloilijoiden välillä. Vuonna 1863 Lontoon organisaatiot laativat jalkapallopelien periaatteet. Peliä kutsutaan organisaation jalkapalloksi. Lähellä 1888, jalkapallopeli tunnetaan nimellä “asoc” ja myöhemmin sitä kutsuttiin “jalkapalloksi”. Yhdysvalloissa ihmiset yleensä käyttävät sanaa jalkapallo ja amerikkalaiset sanovat sen jalkapallo. Tiedätkö, Englanti on ensimmäinen muinainen jalkapallojoukkue maailmassa? Skotlannin joukkue on toinen muinainen joukkue.

pelaajapolulle palvelumuotoilun keinoin

Jalkapallo on valtakunnallinen peli lähes kuusikymmentä maata. On joitain maita, kuten:
Ï Etelä-Amerikka on parantanut jalkapallopeliä ajan myötä. Etelä-Amerikassa on kansainvälisen jalkapalloilun parhaat pelaajat.
Ï Länsi-Euroopassa on loistavia ja vakiintuneita pelaajia kansainväliselle jalkapallopelille.
Ï Italiassa näkyvin urheilulaji on jalkapallo. Italian kansallinen jalkapallojoukkue voitti vaikuttavimmat maailmancupit vastaavasti vuosina 1934, 1938, 1982 ja 2006.

Ï Brasiliassa jalkapallo on kansallinen urheilulaji ja tunnetuin nuorten keskuudessa. Brasilian maajoukkueet onnistuvat monissa FIFA: n maailmankupeissa vuosina 1958, 1962, 1970, 1994 ja 2002. Brasilialaisia ihailee myös Jules Rimet’s Trophy 1970-luvulla.
Saksalaisilla on suuri rakkaus jalkapallopeliin. Saksalaisten kansallinen itsetunto on, että he saavat yleisen suosion. Länsi-Saksa voitti kupin vuosina 1989 ja 1998.
England Englannissa sekä jalkapalloa että jalkapalloa rohkaistaan, ja nämä pelit ovat suosittuja julkisesti.
Sc Skotlannissa kansallinen urheilulaji on jalkapalloa. Jalkapallopeliä pelataan sekä ammattilaisella että ei-ammattimaisella tasolla. Skotlannissa useimmissa kaupungeissa ja yhteisöissä on omat joukkueet. Skotlanti on oikeastaan pieni maa, mutta sillä on poikkeuksellinen ennätyksensä maailmancupissa.

abstraktikooste abstract book

Ï Lähi-idän maat pelaavat myös live-jalkapalloa erittäin ihailtavasti. Lähi-idän maat mainostavat myös naistensa jalkapalloilua tuomioistuimissa ja kansainvälisellä tasolla. He ovat myös voittaneet ottelut.
Ï Kaakkois-Aasia pelaa myös jalkapalloa. He pelaavat eri kokoonpanoissa.

Ï Afrikan kansakunnat ovat kansallisten urheilulajien jalkapallo. Afrikkalaiset pelaavat jalkapalloa vilpittömästi ja ovat voittaneet monia maailmancuppeja. Afrikkalaiset pelaajat tunnetaan tähtimyyteinä. Afrikka voitti kansakuntien kupin monta kertaa vuosina 2000, 2003, 2004, 2006, 2008, 2010 ja 2012.
Joissakin maissa, joissa jalkapallo ei ole kansallista peliä, näillä mailla on omat kansalliset pelinsä, mutta jalkapalloa rakastaa yhtä lailla täällä: Japani, Meksiko, Sri Lanka, Etelä-Afrikka, Kanada, Intia, Pakistan, Kuuba ja Intia.