Tavoitteet ovat jalkapallon suolaa ja pippuria, ja niitä voidaan tehdä vain ampumalla tai johtamalla palloa. Pallo on suunnattu luonnotonta prosessia, kun taas pallon pallo on melko luonnollinen “tarve”, joka ihmisillä on syvällä. Kuinka monta kertaa olet kävellyt kadulla ja potkinnut vaistomaisesti lehteä tai pieniä kiviä vain sen helvetin vuoksi?

Kuinka monta kertaa olet kävellyt kadulla ja alkanut lyödä päätäsi kiinteitä esineitä vastaan? Toivottavasti ei paljon. Joten suuntaaminen on paljon vaikeampaa kouluttaa, koska meidän on taisteltava omaa luonnollista pelkoamme vastaan lyödä päämme esinettä vastaan. Siksi jalkapalloamisharjoitukset ovat paljon monipuolisempia ja yleisempiä harjoituksissa. Katsotaanpa eri tyyppisiä ampumaharjoituksia.

-Soccer Ammuntaharjoitukset – Staattiset asennot

Staattisen aseman jalkapalloamisharjoitukset tarkoittavat pelaajan sijaintia, ei palloa (vaikkakin vapaapotkujen tapauksessa sekä pallo että pelaaja ovat staattisia). Vapaapotkut ovat erittäin hyödyllisiä pelaajillesi ammuttaessa laukauksen tarkkuutta ja yleensä niitä käytetään vain siihen, sen sijaan että ne olisivat keino kouluttaa ampumavoimaasi. Voit yrittää saada kaikkien pelaajien toteuttamaan ilmaisia potkuja, tai voit vain valita kourallisen, jonka huomasit olevansa tässä roolissa parempi, ja muodostaa heidät ilmaisten potkujen asiantuntijoiksi.

Toinen tapa harjoitella jalkapalloamisharjoituksia staattisessa asennossa on pitämällä yhtä pelaajaa keskellä, vastaanottamalla passeja sivuilta ja ampumalla liikuttamatta kohti palloa. Tämä simuloi otteluskenaariota, jota esiintyy melko usein, kun hyökkääjän tai keskikenttäpelaajan on ampettava palloa yhdellä kosketuksella staattisesta asennosta, koska hänellä ei ole tilaa liikkua tai ei ole aikaa tehdä niin.

-Soccer Ammuntaharjoitukset – Dynaamiset asennot

Ammuntaa varten on olemassa laajempi joukko jalkapalloharjoittelua, jota voidaan harjoittaa dynaamisista kohdista kuin staattisista. Yksi suosituimmista on juokseminen: anna pelaajien sijoittaa viivalle kentän keskelle ja lähettää maalivahti maaliin. Pyydä nyt kutakin pelaajaa sprindimaan pallon kanssa jaloillaan tiettyyn pisteeseen, jonka päätät (aseta kartio visuaaliseksi merkinnäksi), ja sitten tykki laukaus maalille maaliin.

Jos haluat harjoittaa pitkän kantaman laukauksia, sinulla on selvää, että he ampuvat kaukaa, kun taas jos haluat enemmän viimeistelytarkkuutta, pelaajat ampuvat kentän reunasta tai jopa sen sisällä.

Pieni variaatio juoksu- ja ampuma-jalkapalloharjoituksessa on seinä-ja-ampua. Periaatteessa sinulla on sama asennus, pelaajien ollessa puolivälissä ja maalivahdin vartioidessaan yhtä tavoiteverkkoa, mutta sinulla on myös pelaaja jossain lähellä rangaistusaluetta, joka toimii seinäsiirrottimenä sinun tulevat pelaajat. Joten pelaaja sprintti pallon kanssa, kun hän on lähellä seinäkulkijaa, hän aloittaa yhden ja kaksi ja ampuu pallon täydessä sprintissä heti saatuaan sen takaisin.

Jonkin ajan kuluttua yllä mainitut ammuntaa varten tarkoitetut jalkapalloharjoitukset muuttuvat toistuviksi, joten kannattaa ehkä kaivaa lisää tieteellisiä artikkeleita tai yksinkertaisesti luoda muunnelmia näistä. Voit kiertää dynaamisia asentoja ja luoda uusia porauksia.